dimecres, 26 de gener del 2011

Pirates a primer... Noves variants


La sessió dels supervivents que hem fet amb l'alumnat de 2n de primària, s'ha hagut de modificar per a l'alumnat de 1r, cosa que ens ha donat una sèrie de variants interessants per a aplicar a la unitat didàctica... Els xiquets i les xiquetes de 1r solen tindre més problemes per a compartir les coses, per tant la 1ª part de la sessió ha anat encarada a que per ells mateixos, anaren aconseguint peixos amb la seua canya ( pica ) i el seu vaixell ( rajoles de plàstic ) sense treballar per parelles; açò ens porta a que el fet de treballar sols vaja més ràpida la pesca, per la qual cosa hem de fer una sèrie de modificacions per a la part següent de la sessió.
Una de les variants que podem proposar és la de que el primer que pesque un peix se li regale un de més, o el que primer pesque un peix del color que decidim tinga opció d'aconseguir-ne més d'eixe color... Els peixos de tal color els posem més llumny per a que tarden més en arribar... Han de pensar que tots els peixos que es deixen en el camí els han deixat de pescar... Se'ns podrien ocorrer milers de variants que podrien fer el joc molt més entretingut i interessant, i només amb les variants podríem fer una unitat didàctica sencera, però la modificació que trobe que hauria de ser més interessant és la del final de la sessió.
Quan tots han pescat els peixos que han pogut, finalitzem la classe i els fem seure a tots al rotgle per a que escolten un moment... Els plantegem una pregunta amb tres opcions possibles:
-Ara que tots hem pescat vos donem tres opcions:
1.- Comptar els peixos que ha aconseguit cadascú i veure quí ha estat el guanyador.
2.- Juntar-se amb la persona que decidim i sumar els peixos que s'han pescat entre les persones que vulguem.
3.- Juntar els peixos que hem aconseguit tots i fer una gran mariscada de peix per a tota la classe.

Les respostes són variades, interessants i estranyes, com totes les propostes de qualsevol persona de 6-7 anys, però sempre ens donen als adults alguna ensenyança; proveu-ho i veureu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada