dimarts, 18 de gener del 2011

A 1er les coses canvien





L'alumnat de 1r no pot estar tanta estona correns com el de 2n, es cansen amb més facilitat, per la qual cosa és convenient modificar una miqueta la Unitat didàctica del pati per a que sense deixar que la intensitat de la sessió baixe excessivament, es mantinga a un nivell prou elevat... El començament de la sessió és el mateix que el de 2n; els taurons com a una modalitat de l'aranya, però amb una xicoteta dificultat afegida; porten el mocador com una cua penjada i els taurons en compte de pillar-los han d'aconseguir llevar-los la cua als pirates; si se li lleva la cua a qualsevol pirata, es converteix en tauró.

El següent joc canvia respecte als anteriors; no fem jocs de carrera tan pròpiament dits sinó que ara, quan el joc dels taurons està per la meitat fem dos tripulacions pirates ( equips ) que van a tindre rols diferents:
Una tripulació agafarà el seu mocador i l'amagarà al lloc del pati que considere; mentre l'altra es quedarà sense mirar per on es mouen i a la senyal haurà de buscar un dels mocadors que s'haja amagat... És convenient que cadascú busque un mocador per a que d'aquesta manera tots participen per igual; fins i tot si hi ha algú que no aconseguisca localitzar-ne un, el company que n'aconseguisca més d'un li l'haurà de donar.
Cal dir en aquest punt que les instal·lacions del nostre centre són ideals per realitzar aquest tipus de jocs, ja que contem amb molt d'espai pel que moure'ns i diversos llocs on realitzar les activitats; al llarg de la unitat didàctica publicaré fotos del nostre espai i d'algunes de les activitats realitzades.
La tornada a la calma ha estat igual que a les sessions de 2n; el pirata cec ( gallineta cega ) i els pirates beuen Rom ( una persona amb els ulls tapats ha de descobrir quí s'ha canviat de lloc memoritzant com estan asseguts els companys

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada