dimecres, 19 de gener del 2011

A buscar els tresors





La classe d'avuí ha estat molt interessant, hem dividit el grup d'alumnes en quatre grups diferents i els hem repartit a cadascun dels grups una determinada quantitat de diners... que han hagut de guardar en un bagul ( en aquest cas baix d'un con xinés ). Han triat el lloc del pati on volien estar per defensar el seu tresor i el mateix equip o tripulació pirata s'han dividit en defensors i atacants.
Els defensors havien d'impedir que ningú arribara al seu tresor, i per a açò havien de pillar als components dels altres equips que intentaren fer-ho... Ha hagut un problema, la majoria de la gent es quedava gairebé damunt del con xinés i d'aquesta manera no hi havia manera d'aconseguir arribar als tresors de la resta; per la qual cosa hem passat a la segona part del joc; els tresors de cada equip es quedaven dintre dels cercles de mig camp que hi ha a les pistes, o bé es queden en una zona delimitada on els defensors no poden entrar, per la qual cosa es facilita el fet de que es puga accedir als tresors dels altres equips.
La participació de l'alumnat ha estat espectacular, tots atacaven i defensaven sense por a perdre ni a guanyar, no hi havia xiquets lents i xiquets ràpids perquè tot l'alumnat tenia alguna tasca per a fer; a més a més aprofitaven el fet d'aconseguir un dels bitllets de l'altre grup per tornar caminant al seu tresor i descansar una mica, i les funcions entre ells/es se les han repartit ells/es Mateixos; cosa que és força interessant ja que parlem de xiquets i xiquetes de 1r de primària. Una vegada hem acabat amb aquest joc, hem juntat els quatre equips per convertir-los només en dos, i hem fet el mateix, repartir la mateixa quantitat de diners per a cada equip, d'aquesta manera es repartia una mica més la feina i la intensitat de la sessió anava disminuint. Finalment hem acabat amb el joc de " quí falta ", els hem reunit al cercle on se li benaven els ulls a algú, i feiem que un alumne/a s'amagara; quan li llevàvem la bena havia d'esbrinar quí s'havia amagat. Continuem informant de la invasió pirata més endavant...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada